Doe de scan!

5 top video conferencing platforms voor virtuele sales-gesprekken

Sales, Techstack

Business as unusual – De 5 meest geschikte Video Conferencing platforms voor B2B sales meetings.

De ‘intelligente lockdown’ vereist ook een intelligent antwoord vanuit salesteams om geplande kennismakingen en follow-up afspraken op een nieuwe manier te benaderen. Binnen elk salesteam worden op dit moment abrupte ‘crisis-strategieën’ gevormd voor de komende maanden. Hoelang blijven de deuren gesloten? Hoe zit het met mijn pipeline? Hoe pas ik mijn salesstrategie zo goed mogelijk aan op de huidige veranderingen? Het antwoord begint in elk geval bij het uitkiezen van een geschikt Video Confencering platform.

Binnen enkele weken zijn we als land gelukkig heel snel bekend geraakt met Zoom, Microsoft Teams en andere online video conferencing tools. In dit artikel krijg je een round-up van de bekendste en meest geschikte video conferencing tools voor b2b sales meetings. Het effect van een fysieke afspraak is natuurlijk de binding en emotie die wordt gecreëerd met de prospect. Het is daarom belangrijk om een aangename-, laagdrempelige- en light-weight-oplossing aan te bieden om jouw meetings te faciliteren. Het is immers het begin van een Customer Journey!

Er zijn veel aanbieders met verschillende prijzen en mogelijkheden. Zoveel, dat het soms lastig is door die bomen het bos te blijven zien. Daarom hebben wij de 5 meest geschikte platforms op een rijtje gezet, bewezen succesvol, en gebruiksvriendelijk.

1. Microsoft Teams

We beginnen met Microsoft Teams, een tool die te vergelijken is met Slack. Je kunt er groepschats in aanmaken, vergaderen en makkelijk bestanden delen. Met Microsoft Teams kan je iedereen uitnodigen, ook relaties die Teams niet gebruiken, wat het een gebruiksvriendelijk platform maakt. Met de gratis versie van Microsoft Teams kan je ongelimiteerd chatten, interne- en externe-invitees uitnodigen, videomeetings houden (één-op-één of als groep) en heb je 2GB opslag per persoon. Qua veiligheid staat Teams bovenaan onze lijst vanwege de krachtige Microsoft serverbase. Nadeel van Teams is dat een non-exchange user soms op een andere manier de Teams-meetings in zijn/haar agenda ontvangt.   

2. Zoom

Na verschillende berichten dat Zoom problemen had met het garanderen van de privacy en veiligheid heeft het bedrijf zeker niet stil gezeten. Zoom is direct aan de slag gegaan met deze issues en heeft wachtwoorden en virtual waiting rooms geïntroduceerd, om de veiligheid van videomeetings te garanderen. Goede stappen, waardoor we besloten Zoom toch op te nemen in onze lijst! Want het bedrijf is natuurlijk wel de snelste groeier in leden van de afgelopen weken waardoor het eigenlijk wel ergens te verwachten was dat er issues gingen optreden omtrent access & security. Maar dat neemt niet weg dat Zoom nog steeds een topper is in deze lijst vanwege zijn laagdrempelige ervaring voor elk type user. Binnen enkele klikken ben je in de online vergaderruimte zonder zware installs of een vereist account. Zoom is in onze ogen veruit de beste van de vijf in stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid wat voor relaties en prospects een geweldige gesprekservaring oplevert.

Het gratis plan van Zoom bevat ongelimiteerde toegang tot een-op-een videomeetings en videomeetings met een groep van 100 mensen. Nadeel is de lengte die je met een gratis Zoom gesprek kan voeren, namelijk 40 minuten. Wil je langer kunnen vergaderen, dan is een betaald abonnement beschikbaar vanaf € 13,99.

3. Google Hangouts

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een Google-account. Maak je al gebruik van Google producten zoals Gmail, agenda, Drive, Spreadsheets en documenten, dan zijn die in Hangouts heel makkelijk naast elkaar gebruiken. Je kunt tijdens Video Conferencing (tot 250 deelnemers per call) ook realtime documenten delen. Deze tool kan je eerst 2 weken gratis proberen om te bekijken of het je bevalt. Is dat het geval, dan betaal je daarna € 4,68 per gebruiker per maand. 

4. Cisco Webex

Een Video Conferencing Tool die we zeker niet mogen vergeten in dit lijstje is WebEx Meetings van Cisco. De verwachtingen van een aanbieder als Cisco zijn hooggespannen, maar WebEx maakt ze meer dan waar. Je houdt HD Video Meetings met 100 mensen tegelijk, terwijl je tegelijk ook privé kunt chatten en je scherm kan delen met anderen. WebEx Meetings is zowel via desktop als op je smartphone te gebruiken. De gratis versie biedt daarnaast 1GB opslag, ongelimiteerde meetings van ongelimiteerde lengte en de mogelijkheid om er MP4 bestanden van te maken. 

5. Jitsi

We sluiten deze round-up af met Jitsi, een relatief onbekend open-source platform voor Video Conferencing, te gebruiken via desktop of smartphone (android en iOS). Deze gratis variant op de grote namen in deze lijst wint momenteel velen nieuwe gebruikers vanwege zijn eenvoud en light-weight gebruik. Wat een gratis Jitsi account inhoudt:

  • Een ongelimiteerd aantal gebruikers;
  • Ongelimiteerd aantal deelnemers aan Video Conference calls;
  • Je hebt geen account nodig;
  • Encrypted video conferencing;
  • 100% browser-based: Je hoeft niets te downloaden om Jitsi te gebruiken.

Bedenk een ‘Remote Strategy’

Remote-werken zal de komende 6 tot 12 maanden vele bedrijven domineren. Daarom is het goed om op voorhand al bezig te zijn met een remote-strategy.  Denk met het gebruik van deze platforms in de lange termijn doelen die behaald kunnen worden op sales en marketing gebied. Wat willen jouw prospects, en hoe kan je er voor zorgen dat er kwalitatieve en effectieve online sales gesprekken worden gevoerd. 

We hebben een nieuwe kijk op sales en marketing toegepast op onze lopende projecten met hele verrassende resultaten. We geven je graag een tipje van de sluier